Studiedag 1

Vastgoedfiscaliteit: update 2018

Vastgoedfiscaliteit is meer dan ooit een dynamisch gegeven. Hoog tijd dus voor een laatste stand van zaken tijdens een nieuwe Vastgoedacademie. Ook dit jaar zitten er opnieuw enkele belangrijke fiscale nieuwigheden in de pipeline.

We bekijken samen welke impact het Zomerakkoord voor jou en de sector heeft.  Door de invoering van de effectentaks en diverse andere maatregelen is diversificatie in het privévermogen belangrijker dan ooit. Ook de hervorming van de vennootschapsbelasting komt hierbij uiteraard aan bod. De fiscale implicaties zijn immers niet min. We behandelen ook de verlaging van het algemeen tarief in de vennootschapsbelasting, en bekijken in welke gevallen het specifiek verlaagd tarief voor KMO-vennootschappen kan worden toegepast.

Last but not least gaan onze fiscale experts dieper in op een aantal andere actuele topics met gevolgen voor de vastgoedsector. Denken we maar aan de nakende verlaging in de registratiebelasting bij de aankoop van de gezinswoning en vereenvoudiging van de registratiebelasting, de nakende wijziging in het huwelijksvermogensrecht van 'de anticipatieve inbreng', de (on)zin van de patrimoniumvennootschap in het licht van de gewijzigde regelgeving, ...

Na deze studienamiddag ben je weer helemaal fiscaal up-to-date!

ACCREDITATIE

BIV-erkende vormingsuren: 
3 u
OVB-erkende vormingsuren: 
3 juridische punten (dossiern° 2017-02196)
BIBF-erkende vormingsuren: 
3 u (erkenningsnummer 82466)
NKN-erkende vormingsuren: 
3 u (erkenningsnummer 18/27178)
woensdag 28 februari 2018
Regio: 
Limburg
Locatie: 
UHasselt - Stadscampus Oude Gevangenis
Adres: 
Martelarenlaan 42
3500  Hasselt
België

Sprekers

Moderator/Voorzitter: