Studiedag 1

Vastgoed in Brussel: een fiscale en juridische update

2017 kondigt zich aan als een jaar vol verandering voor de Brusselse vastgoedmarkt  Of het nu over woonfiscaliteit gaat of over woninghuurrecht, er staat het komende jaar het één en ander op til in onze hoofdstad. Om nog maar te zwijgen over de specifieke informatieplichten die je er als vastgoedmakelaar in de oren moet knopen.

Fiscale hervormingen

Op het vlak van woonfiscaliteit staat er heel wat te gebeuren. Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) maakt werk van een ingrijpende fiscale hervorming. Eén van de centrale componenten is een verschuiving van belastingen op werk naar belastingen op grond en onroerend goed.

Wijzigingen woninghuurrecht

Maar ook minister van Huisvesting Céline Frémault zit niet stil. Zij voorziet enkele wijzigingen aan het woninghuurrecht. Eén prioriteit is de invoering van een stelsel van medehuur. Andere nieuwigheden: de ‘bail glissant’ (of ‘proefhuren’) en afzonderlijke bepalingen voor studentenhuur (hoofdzakelijk rond duurtijd). En dit is nog slechts een greep uit de voorgestelde aanpassingen.

Informatieplichten

Verder gelden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ook enkele specifieke informatieplichten voor wie als vastgoedmakelaar panden verkoopt. Zowel in de vastgoedpubliciteit als in de onderhandse verkoopovereenkomst moet je rekening houden met enkele bijzonderheden.

Klaar voor een update? Tijdens deze Vastgoedacademie brengen enkele specialisten het hertekende Brusselse vastgoedlandschap voor ons in kaart.

ACCREDITATIE

BIV-erkende vormingsuren: 
3 u
OVB-erkende vormingsuren: 
3 juridische punten
BIBF-erkende vormingsuren: 
3 u
donderdag 16 februari 2017
Regio: 
Vlaams-Brabant
Locatie: 
Salons de Romree
Adres: 
Beiaardlaan 31
1850  Grimbergen
België